Servis > O nás > Bezpečí

Bezpečí

S námi jsou nákupy bezpečné

Bezpečný nákup: Všechny údaje směněné v rámci transakce mezi zákazníkem a serverem našeho webového obchodu jsou chráněny šifrovaným spojením SSL, takže Vám můžeme zajistit naprosté bezpečí Vašich údajů.

 

Ochrana osobních údajů: Vyplněním objednávkového kupónu z reklamních materiálů, telefonickou objednávkou, vyplněním registračního formuláře prostřednictvím www.euronova-shop.cz, e-mailem nebo faxem vyjadřuje zákazník souhlas se zpracováním svých osobních údajů prostřednictvím třetích osob pověřených společností bonprix S.r.l., v souladu se zákonem č.101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, a zákonem č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti, včetně předání poskytnutých údajů obchodním a marketingovým partnerům společnosti bonprix S.r.l., a členům skupiny bonprix , a to až do odvolání. Poskytnutí osobních údajů je dobrovolné, v souladu s § 11,§ 21 zák. č. 101/2000 Sb. máte mj. právo na písemné odvolání souhlasu, právo na podání žádosti o opravy, doplnění, zablokování nebo odstranění osobních údajů a právo vznést námitku, kterou je třeba zaslat písemně na adresu P.O.Box č. 16, 702 16 Ostrava 2 nebo e-mailem na adresu info@euronova-shop.cz. Bonprix S.r.l může poskytnout osobní údaje pro reklamní a propagační účely jiným firmám při zachování požadavků stanovených v předpisech o ochraně osobních údajů, pokud zákon nepožaduje, aby zákazník vyjádřil zvláštní souhlas.

 

Právo na vrácení zboží (právo na odstoupení od smlouvy): Zaručujeme právo na odstoupení od smlouvy a tím i vrácení objednaného zboží bez udání důvodu. Odstoupit od smlouvy lze do 14 dnů od data obdržení zásilky. Odstoupíte-li takto od smlouvy, vrátíme Vám bez zbytečného odkladu, nejpozději do čtrnácti dnů od odstoupení od smlouvy, všechny peněžní prostředky, včetně nákladů na dodání obyčejným balíkem, které jsme od Vás na základě smlouvy přijali. Částka v hodnotě vráceného zboží bude poukázána poštovní poukázkou.  

Pro dodržení 14denní lhůty na podání prohlášení o odstoupení od smlouvy stačí podat prohlášení před jejím uplynutím na adresu u bonprix S.r.l., EURONOVA,  P. O. Box 2, 300 71 Plzeň 71. Můžete k tomu použít také přiložený formulář pro odstoupení od smlouvy, který ale není povinný. Bonprix potvrdí spotřebiteli bez zbytečného odkladu v textové podobě přijetí vyplněného vzorového formuláře pro odstoupení od smlouvy. 

Vrácení vzájemného plnění stran má být provedeno bezodkladně, přičemž ne později, než ve lhůtě 14 dnů ode dne, kdy bonprix obdržel prohlášení Kupujícího o odstoupení od kupní smlouvy. Bonprix může pozdržet vrácení platby přijaté od Kupujícího do doby, než převezme vrácené věci nebo než obdrží od Kupujícího potvrzení o zaslání věcí, podle toho, ke které události dojde dřív.

Zboží je třeba odeslat na vlastní náklady běžnou poštou na adresu bonprix S.r.l., EURONOVA,  P. O. Box 2, 300 71 Plzeň 71 (ne na dobírku), nejpozději do 14 dnů od odstoupení od smlouvy.  Zašlete zboží zpět spolu s „Kopií Dodacího listu“, pokud možno nejlépe v původním obalu. Částka v hodnotě vráceného zboží bude poukázána poštovní poukázkou. Zboží nabízené jako sada (souprava) je třeba vrátit vcelku. Vrácené zboží nesmí být poškozeno a nesmí mít na sobě stopy opotřebení mimo opotřebení v rámci obvyklé manipulace se zakoupeným zbožím (např. vyplývajícím z nutnosti vyzkoušení nebo jiného prověření zboží). Odpovídáte pouze za snížení hodnoty zboží, které vzniklo v důsledku nakládání s tímto zbožím jinak, než je nutné s ním nakládat s ohledem na jeho povahu a vlastnosti.   V případě vrácení poškozeného zboží, nebo zboží se stopami opotřebení překračujícího rámec obvyklé manipulace, může bonprix uplatnit vůči Kupujícímu odškodnění ve výši hodnoty poškození nebo opotřebení, při čemž částka tohoto odškodnění může být stržena z částky prodejní ceny, která má být vrácena Kupujícímu.

Žádáme o dodržení stanovené lhůty pro vrácení zboží. Pokud si budete přát zboží vyměnit, následujte instrukce na „Dodacím listě“ nebo se obraťte na Zákaznický servis na telefonním čísle 848 800 404.  V případě, že bonprix S.r.l nerealizuje dodávku veškerého objednaného zboží v termínu do 30 dnů, má zákazník právo ukončit smlouvu s okamžitým účinkem.

 

Záruka (reklamace): bonprix ve vztahu k zákazníkovi odpovídá za nesoulad zboží se smlouvou.
V případě nesouladu zboží se smlouvou má zákazník, podle jeho výběru, následující práva:
a) právo na odstranění vady dodáním nové věci bez vady nebo dodáním chybějící věci,
b) právo na odstranění vady opravou věci,
c) právo na přiměřenou slevu z kupní ceny, nebo
d) právo odstoupit od smlouvy;
přičemž konkrétní podmínky realizace výše uvedených práv zákazníka, jsou uvedeny v jednotlivých obecně závazných právních předpisech platných v České republice, zejména v ustanoveních § 1914 až § 1925, § 2087 až § 2117 a § 2158 až § 2174 občanského zákoníku (zákon číslo 89/2012 Sb.),  a v ustanoveních zákona o ochraně spotřebitele (zákon číslo 634/1992 Sb.).
Spotřebitel má právo uplatnit u prodávajícího práva z vadného plnění ve lhůtě 24 měsíců od převzetí zboží.
Vadné zboží spolu s reklamací je třeba zaslat na adresu bonprix S.r.l., EURONOVA,  P. O. Box 2, 300 71 Plzeň 71 a připojit popis vady a údaje umožňující identifikaci zákazníka.
V případě uznání nároků zákazníka jako opodstatněné vrátí bonprix zákazníkovi také náklady na dodání obyčejným balíkem.

 

Mimosoudní způsob řešení sporů: Kupující, který je spotřebitelem, má podle zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, v platném znění, právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu z kupní smlouvy nebo ze smlouvy o poskytování služeb. Subjektem, který je oprávněn mimosoudní řešení sporu provádět, je Česká obchodní inspekce, se sídlem Štěpánská 567/15, 120 00 Praha2, IČ: 000 20 869, internetová adresa: http://www.coi.cz. Pro umožnění využití mimosoudních způsobů řešení sporů podle požadavku čl. 14.1 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 542/2013 ze dne 21. 5. 2013 o on-line řešení sporů, bonprix uvádí aktivní přípoj k platformě ODR http://ec.europa.eu/consumers/odr/.
Evropské spotřebitelské centrum Česká republika, se sídlem Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, internetová adresa: http://www.evropskyspotrebitel.cz je kontaktním místem podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 524/2013 ze dne 21. května 2013 o řešení spotřebitelských sporů on-line a o změně nařízení (ES) č. 2006/2004 a směrnice 2009/22/ES (nařízení o řešení spotřebitelských sporů on-line).

Objednat katalog Objednávkový formulář O nás Newsletter Obchodní podmínky Katalog online Servis Kontakty

bonprix. S.r.l. s jediným společníkem - Via Adua 33 – 13855 Valdengo (BI) - Itálie

programming by Media4U Sp. z o.o.